Via Johanna Sjödins inlägg hittade jag det här.  Läs kommentarerna. Artikelförfattaren och författaren till denna blogg skrev på Newsmill. Hennes misstag var uppenbarligen att hon berättade att hon var 19 år. Då får man räkna med såna här kommentarer. Exempelvis:

”Tjejen som har skrivit den här platta och barnsliga moralkakan är enligt sin blogg 19 år gammal och går i skolan. Det innebär att hennes hjärna biologiskt sett inte är färdigutvecklad fören om ungefär sex år så det kan ju inte alltid bli rätt. Saknas både kognitiv förmåga och livserfarenhet där.
I bloggen beskriver hon sig som feminist och socialist . Det var väl väldigt oväntat. Finns inget förnuft i det hon skriver, allt är präglat av blind ideologi. Men det hör ju ungdomen till…”

(Författaren till kommentaren kan inte stava till förrän.)

Det är uppenbart att på Newsmill huserar högerbesserwisserherrar. Att bemöta en artikel med sakliga argument utan att skriva en på näsan, lägga sig till med en mycket nedlåtande ton eller dra in fullkomligt irrelevanta saker som ålder och kön (”lilla jäntan”) är inte helt lätt för dessa herrar. Är man ung och vänster är man enligt herrarna ung och arg och indoktrinerad och naiv och dum.

Att det främst är de som inte håller med som kommenterar är både förståeligt och logiskt. En artikel på en sajt är inte samma sak som ett inlägg på en blogg där man redan har sin lilla läsekrets som delar en uppfattning. Det är ju när de som inte håller med säger emot som det skapas debatt och det är det som är meningen. Problemet är att det är så många som behärskar skrivspråket men ändå lyckas häva ur sig så mycket oväsentligt crap.

En av de värsta egenskaperna jag vet hos människor är oförståelse. Oförståelsen för oliktänkande, olika livssyn, människosyn, ideologi med mera är en oacceptabel och omänsklig egenskap. Att då unga människor som brinner för sin sak, är engagerade och genomtänkta blir utsatta för en sådan mobb av vuxna människor är ganska fruktansvärt. Varför är det så svårt att bemöta i sak?

Att högerbesserwisserherrar som har satt som mål i livet att dumförklara varenda människa som inte delar hans livssyn, ofta får stå oemotsagda och oberörda för att de inte klarar av att kritisera sakfrågor och än mindre mottaliga för kritik kan inte annat än beklagas.