Via A:s underbara blogg hittade jag detta. Bilden tillsammans med rubriken säger väl om Expressen att de räknar med att svenska folket ska sätta kaffet i vrångstrupen.  Men vad fan. Det funkar ju. Jag nappar ju.

Katrin Zytomierska viker ut sig och kallar sig förebild för unga tjejer. Det är vad Expressen vill få fram. Nog för att vi sett tusentals utvikningskåta och uppmärksamhetsstinna tjejer hävda att de anser sig vara bra förebilder för unga tjejer. Vad jag aldrig förstått är varför de också lägger sig till med en defensiv approach (Katrin inget undantag) och säger att det ju är smakfulla bilder. Det är inga porrbilder. Varför detta försvar? Kan man ändå inte stå för att man viker ut sig? Om Katrin sagt att hon är nöjd med sin kropp, att hon vill visa upp den, eller att hon inte har problem med att vara ett objekt, så fine. Då har hon ju i alla fall gjort ett statement. Då står hon för vad hon gör. Men man är ta mej fan inte en bra förebild om man inte har några slipade argument om varför man gör som man gör. Hur kan man vara det? För det är väl ändå ingen idag som anser att utvik främst är till för något annat än det manliga (kåta) ögat?

Men nu nappade jag ju som sagt på Expressens vinkling. Det hon säger är vad A tar upp. (Du SKA läsa det) ”Det är skrämmande att läsa om unga tjejer i dag. Det har gått för långt, jag fattar inte vad de håller på med, gruppsex och analsex och sånt. Jag hoppas kunna få unga att respektera sig själva.” Inte nog med att hon sysslar med utvik, hon lägger sig till med politisk korrekthet size Hubert. Hur gammal är hon? Trettio? Var det inte någon gång på sextiotalet unga människor revolutionerade mot den reaktionära synen på sex? Och framför allt den reaktionära synen på kvinnors sexliv? Och som A säger. Varför läggs allt ansvar på tjejer? Är det inte killar tjejerna har analsex och gruppsex med? (Ursäkta min ytterst heteronormativa åsikt)

Om hon ska uttala sig om detta borde hon löpa linan ut a la Ebba von Sydow. Hon som tycker att kvinnor ska vänta på att killar som komma fram och prata. Att tjejer ska äta glass i en kaffemugg från Seven Eleven så att folk inte tror att hon äter glass. Hon som tycker att fulla tjejer är förkastligt. Hon som tycker att sex hör hemma i sovrummet och ingen annanstans. Nykonservatism. Men i alla fall inte motsägelsefullt. Katrin sa på tv en gång att hon älskade att vara full. Att hon bantat sen hon var femton. Sedan klär hon av sig och tycker att flickor inte ska ha sex för skojs skull. Som sagt, för att kalla sig förebild bör man kanske ha argument som inte är rena floskler.

Om jag förstått henne rätt, har hon aldrig sex för skojs skull. Det kan tolkas som att hon i rent reproduktivt syfte ha sex (fast hon inte vill ha barn), eller som att hon bara har sex för killens skull. Hon är gärna full flera gånger i veckan och hon bantar fast hon är smal. Hon klär av sig i en herrtidning, men står inte för det. Hon skulle aldrig göra porrbilder och tror uppenbarligen att utviksbilderna kommer användas i rent…konstsyfte?

Katrin Zytomierska imponerar inte alls.

Annonser