67 hotell i Stockholmsområdet har förbjudit porrfilm, efter påtryckning från bland annat facket. Städerskor som fått torka Tv-apparater fria från sperma, kåta herrar som kommit med skamliga förslag har varit några anledningar.

Nu har Alexander Bard startat en facebookgrupp som uppmanar till att bojkotta dessa hotell som förbuder porr. ”Jag är så förbannat less på nymoralismen” säger han. Bard menar alltså att nymoralismen handlar om sextrakasserade städerskor som inte vill städa upp klet efter herrarna? (hur svårt kan det vara att ta reda på en sån sak själv?) Klarar man inte av sådant kanske man ska söka nytt jobb, anser Bard. I en städerskas jobb ingår sextrakasserier, eller vad?

Det jag vänder mig starkast emot är att vissa anser sig ha så mycket rättigheter. Är det en rättighet att alltid få sex? Är det en rättighet att få titta på porr på hotell? Och varför ända in i helvete är det så viktigt att titta på porr på hotell?! Har man ett sånt starkt behov borde man med lätthet kunna ordna till det själv, utan porrfilm, alternativt vänta tills man kommer hem. Varför porr på hotell? Sen är det självklart så att man ska få ha sex på hotell, den rättigheten har man. Men ska hotell ska hålla med verktyg för sådant?

Jag läste en artikel från 2006 om att fler unga vill förbjuda porr och främst är det kvinnor (no shit). Jag tror inte att det går att förbjuda porr. Det är redan en sådan etablerad marknad och internet är ett fantastiskt verktyg. Dessuom är pornografi i sig ingen ful grej, men den har blivit ful för problemet är att den görs för män av män och är inte sällan kvinnoförnedrande. Skulle man förbjuda porren skulle man ytterligare låsa in kvinnors sexualitet, genom att ännu mer göra sexualitet till en enbart manlig rättighet. Jag är för att fler kvinnor kommer och gör en marknad för porrpositiva kvinnor.

 Men i alla fall. För att återgå till hotellen blir jag arg för att vad jag tror främst är män tycker det är jobbigt när någon fråntar dem rätten att titta på porr som leder till försämrad arbetsmiljö för städerskor och ytterligare kvinnoförnedring.

Annonser